Voor veel mensen is het een nachtmerrie: een grote barst in het scherm van je mobiele telefoon, nadat je deze hebt laten vallen. Zeker wanneer de telefoon net nieuw is, kan dit grote gevolgen hebben! Doordat veel mensen hun toestel combineren met een abonnement, zitten zij hier nog lange tijd aan vast. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om het toestel te repareren, op het moment dat deze kapot is gegaan. In dit artikel zetten we deze mogelijkheden voor je op een rijtje!

Telefoon laten repareren bij een lokale reparateur

Een van de mogelijkheden die je bij een kapotte telefoon hebt, is het inschakelen van een lokale reparateur. In iedere stad vind je reparatiecenters, waar ze verschillende soorten reparaties voor je kunnen uitvoeren. Denk aan het herstel van een kapot scherm, het herstel van een defecte knop aan het toestel, enzovoorts. Op de website van een dergelijke reparateur vind je hier meer informatie over. Klik hier om een voorbeeld van zo’n reparatiewinkel en de reparaties die hier worden uitgevoerd te zien.

Tip: het bezoek aan een reparatiewinkel is interessant op het moment, dat een reparatie aan je smartphone buiten de garantie valt. Een reparatiewinkel is vaak goedkoper en daarbij aanzienlijk sneller dan een leverancier.

Zelf een reparatie aan je smartphone uitvoeren

Naast de mogelijkheid om een reparatiewinkel in te schakelen, kun je ook zelf aan de slag gaan. Op internet vind je verschillende websites, waarop je reparatiesetjes voor verschillende vormen van schade kunt kopen. Houd er rekening mee, dat het herstel van een toestel geen eenvoudige klus is. De kans bestaat hierdoor, dat je het toestel verder vernielt bij het uitvoeren van zo’n reparatie. Mocht er nog garantie op het toestel zitten, dan vervalt deze als je zelf een reparatie probeert uit te voeren.